• Školské kolo SOČ

            9. 3. 2023

            Stredoškolská odborná činnosť je súťaž zameraná na 17 odborných oblastí (prírodovedné, technické, humanitné a spoločensko-vedné odbory). SOČ učí žiakov samostatnej a tvorivej práci, učí ich pracovať s informáciami, odbornou literatúrou, prameňmi, získavajú  praktické zručnosti ako uskutočniť  prieskum, výskum, ako vytvoriť odbornú prácu, verejne prezentovať a obhajovať výsledky svojej práce.
            Dňa 02. 03. 2023 sa uskutočnilo školské kolo tejto súťaže, do ktorej sa zapojili 4 žiaci:

            1. Ivana Cigáňová z II. A,  s prácou v odbore 01 Voľný čas - „Voltíž“
            2. Alica Szantová zo IV. A, s prácou v odbore 17 Pedagogika, Psychológia, sociológia – „Vplyv mobilných telefónov a sociálnych sietí na rozvoj osobnosti“
            3. Sandra Kovačičová zo IV. B, s prácou v odbore 01 Voľný čas – „Tanec“
            4. Henrich Brisuda zo IV. B, s prácou v odbore 01 Voľný čas – „Hlboký vesmír“

            Vypracované práce a obhajoby týchto prác hodnotila komisia v zložení: Mgr. Mária Füleová, Ing. Martina Trubinská a Mgr. Anna Szoboňová. Všetkým 4 žiakom ďakujeme za zapojenie sa do SOČ.

          • Diskusné fórum Magic of business

            3. 3. 2023

            Dňa 27. 02. 2023 sa žiaci II. A a IV. A zúčastnili diskusného fóra Magic of business.

            Pozostávalo z krátkych interaktívnych prednášok a následnej diskusie, zamerané na problematiku z oblasti marketingu, medzinárodného obchodu a cestovného ruchu.

            Prednášali zástupcovia Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity z Bratislavy, za čo im veľmi pekne ďakujeme.

             

          • Krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            20. 2. 2023

                Dňa 16.02.2023 sa v priestoroch Gymnázia Milana R. Štefánika v Nových Zámkoch uskutočnilo krajské kolo 33.ročníka Olympiády v anglickom jazyku. Žiaci Adam Augustín zo IV.A triedy a Finn Maguathi Kamau z I.A triedy reprezentovali našu školu v dvoch kategóriách 2C1 (bilingválne školy) a 2C2 (anglofónni žiaci). Obaja absolvovali písomnú a ústnu časť.

            Hoci ani jeden z nich sa, ako Finn skonštatoval, neumiestnil v TOP trojke, ich výkony určite nepatria medzi tie slabšie. Adam skončil vo svojej kategórii na 5. mieste a Finn sa umiestnil na 4.- 6. mieste.

            Obidvom blahoželáme a tešíme sa na ďalší ročník tejto súťaže.

          • Prvá pomoc

            17. 2. 2023

            Dňa 16. 02. 2023 žiaci I. B a III. B absolvovali kurz prvej pomoci s našou bývalou absolventkou Petrou Novou, ktorá je študentkou urgentnej zdravotnej starostlivosti. Žiakom vysvetlila zásady poskytnutia prvej pomoci a následne si všetci vyskúšali kardiopulmonálnu resuscitáciu.

            Musíme si uvedomiť, že pri záchrane života je každá sekunda vzácna.

          • Ekonomická olympiáda

            17. 2. 2023

            Dňa 3. 2. 2023 sa v priestoroch Fakulty ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre zúčastnili žiaci našej školy: Gabriel Gajdoš IV.A, Andrej Szegény V.A, Adam Petrovič V.A a Simona Eliášová V.A, krajského kola Ekonomickej olympiády. Do krajského kola postúpili na základe najlepšieho umiestnenia v školskom kole. Ekonomická olympiáda je celosvetová súťaž v znalostiach z ekonómie a ekonomiky.

            Ďalšie výsledky budú následne zverejnené po vyhodnotení testov.

          • Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

            14. 2. 2023

                 Dňa 10. 02. 2023 sa uskutočnilo v priestoroch Gymnázia na Golianovej ulici v Nitre krajské kolo 15. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Našu školu v kategórii A ( žiaci 3. a 4. ročníka stredných škôl) reprezentovala žiačka IV.A triedy Dana Gajdošíková. 

            Po slávnostnom otvorení sa konala 1. časť olympiády – test a potom nasledovala 2. časť – transformácia textu. Hoci Danka skončila bez umiestnenia, teší nás, že sme po niekoľkých rokoch mali opäť zastúpenie v krajskom kole.

            Za účasť a reprezentáciu ďakujeme a veríme, že o rok budeme úspešnejší!

          • Krajské kolo Olympiády ľudských práv

            14. 2. 2023

            Dňa 9. 02. 2023 sa Natália Jenisová, žiačka IV. A triedy zúčastnila 25. ročníka krajského kola Olympiády ľudských práv, ktoré sa konalo na Gymnáziu vo Vrábľoch. Po úspešnom absolvovaní písomnej časti postúpila medzi 10 najlepších a na ústnej časti rozprávala na tému Právo na vzdelanie. Celkovo sa umiestnila na vynikajúcom 4. mieste a postúpila do celoslovenského kola.

            Natálke srdečne blahoželáme a ďakujeme jej za výbornú reprezentáciu školy! 

          • Slávnostné vyhlásenie výsledkov EUROSCOLA 2023

            13. 2. 2023

            10. 02. 2023 sme sa v Dome Európskej únie v Bratislave zúčastnili slávnostného vyhlásenia výsledkov programu Euroscola 2023. V tomto školskom roku sa do programu zapojilo 28 škôl z celého Slovenska a naša škola sa dostala medzi 8 najlepších. Na slávnostnom vyhlásení sa zúčastnili zástupcovia všetkých 8 škôl, hostia - traja poslanci Európskeho parlamentu a prítomní boli aj zástupcovia troch televízií. Z rúk p. Róberta Sermeka, riaditeľa kancelárie EP na Slovensku, sme si prevzali diplom, s ktorým súvisí aj naša cesta do EP v Štrasburgu.

          • RAZ BUDEM RODIČOM

            10. 2. 2023

            Dňa 1.02.2023 v spolupráci s pedagogicko-psychologickým centrom v Zlatých Moravciach sa pre žiakov III.A a III.B triedy uskutočnili aktivity k Výchove k manželstvu a rodičovstvu. Ich cieľom bolo poskytnutie informácií o optimálnom výchovnom pôsobení budúcich rodičov, prevencia rizikového správania ďalšej generácie detí a napomáhanie ochrany ich fyzického, duševného a emočného zdravia.

          • Žiaci 1. ročníka v mestskej knižnici

            9. 2. 2023

            Každoročne so žiakmi 1. ročníka absolvujeme jednu vyučovaciu hodinu slovenského jazyka v Mestskej knižnici v Zlatých Moravciach, a preto sme 08. – 09. 02. 2023 spestrili vyučovanie v I.A a I.B návštevou mestskej knižnice. Naším cieľom bolo oboznámiť sa s knižničným systémom, vysvetliť medzinárodné desatinné triedenie odbornej literatúry a prezrieť si jednotlivé oddelenia knižnice. Poďakovanie patrí vedúcej knižnice p. A. Malej, ktorá viedla našu vyučovaciu hodinu a odovzdala nám potrebné informácie.

            Žiaci I.A a I.B

          • Valentínska kvapka krvi 9.február 2023

            9. 2. 2023

            Každý rok pri príležitosti sviatku zaľúbených sa organizuje kampaň „Valentínska kvapka krvi“, ktorá je zameraná na darcov krvi a neustáleho získavania nových darcov krvi medzi mladými ľuďmi. Školský parlament zorganizoval a rád podporil túto ušľachtilú akciu, do ktorej sa zapojilo 6 žiakov z našej školy, ktorí boli darovať krv v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce.

            Všetkým darcom zo srdca ďakujeme a veríme, že práve ich krv zachráni niekomu život.

          • Lyžiarsky kurz 2023

            31. 1. 2023

            Lyžiarske kurzy sú na našej škole dlhoročnou tradíciou. Od 23. 01. do 27. 01. 2023 sa 33 žiakov z tried I.A a I.B učilo a zdokonaľovalo v lyžovaní na všetkých zjazdovkách v známom lyžiarskom stredisku Park Snow Donovaly.

            Okrem lyžovania si odniesli žiaci aj množstvo zážitkov, na ktoré budú dlho spomínať.

            Atmosféra kurzu je aspoň sčasti zachytená na fotografiách a videu.

          • ŠKOLSKÉ KOLO V PÍSANÍ NA KLÁVESNICI

            30. 1. 2023

            Dňa 18. 01. 2022 sme uskutočnili školské kolo v písaní na klávesnici, ktorého sa zúčastnilo celkom 19 žiakov.

            Víťazom sa stal Gabriel Gajdoš zo IV. A – s výkonom 319,0 ČÚ/1 min
            2. miesto – Lenka Filipová z III. A – výkon 256,7 ČÚ/1 min
            3. miesto – Marek Krčmár z V. A – výkon 254,1 ČÚ/1 min

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť na školskom kole a Gabrielovi s Lenkou budeme držať palce na krajskom kole.

          • Opäť vynikajúce umiestnenie

            20. 1. 2023

            Naša škola podľa aktuálnych výsledkov hodnotenia školského roka 2021/2022 sa podľa INEKO opäť zaradila medzi školy s vynikajúcimi výsledkami žiakov.

            V kategórii  stredných odborných škôl sme v  rámci NSK obsadili 1. miesto  a v rámci Slovenska sme sa umiestnili na 4. mieste.

            Tento výsledok nás teší a zároveň je pre nás motiváciou do budúcich rokov, aby sme naďalej pokračovali v kvalitnej jazykovej a odbornej príprave našich žiakov, ktorých vzdelávanie odzrkadľuje dosiahnuté výsledky.

          • Vianočná Viedeň

            22. 12. 2022

            Dňa 13.12. 2022 sa žiaci obchodnej akadémie z I.B, II.A, III.B, IV.B a V.A  zúčastnili exkurzie Vianočná Viedeň.

            Prvou zastávkou bola známa čokoládovňa Hauswirth, absolvovali prechádzku historickým centrom, kde videli Hofburg – zimné sídlo Habsburgovcov, Štefanské námestie, Burgtheater a Dóm svätého Štefana, ktorý si mnohí aj prezreli. Pešo sa presunuli po krásne vyzdobených uliciach až na Rathausplatz, kde zažili  čaro adventných a vianočných trhov na námestí pri radnici, videli tu veľa stánkov s vianočnými dekoráciami, keramikou a úžasne vyzerajúcimi umeleckými výrobkami. Vychutnali  si večernú atmosféru, pretože Vianoce vo Viedni, to je kúzlo, ktoré zažijete len raz za rok.