• Červené stužky 1. 12. 2021

            1. 12. 2021

            Červené stužky sú symbolom 1. decembra - Svetového dňa boja proti AIDS. AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás. Pätnásty ročník kampane Červené stužky, prebiehal od 2. septembra 2021 a vyvrcholil 1. decembra 2021 – na Svetový deň boja proti AIDS. Aj naši žiaci a zamestnanci školy sa zapojili do tejto celosvetovej kampane a podporili nosením Červených stužiek boj proti tejto zákernej chorobe.

          • Prezentácia filmov ANJELI a PRÍBEHY ANJELOV

            1. 12. 2021

            Pri príležitosti 1. decembra - Svetového dňa boja proti AIDS sme uskutočnili prezentáciu filmových dokumentov ANJELI a PRÍBEHY ANJELOV u žiakov druhých a tretích ročníkov. Oba filmy sa odohrávajú na Misii sv. Jána v Barbertone, ktorá je zameraná na starostlivosť o nakazených HIV a chorých na AIDS. Cieľom filmov je uvedomenie si nebezpečenstva vírusu HIV a choroby AIDS a rozšíriť vedomosti žiakov o chorobe a o jej nebezpečenstve. Filmy pozývajú žiakov zamyslieť sa nad príbehmi detí a dospievajúcich mladých ľudí nakazených HIV a formovať postoj mladých ľudí k problematike HIV/AIDS.

            Táto aktivita je súčasťou kampane ČERVENÉ STUŽKY.

          • Krabičky plné lásky

            30. 11. 2021

            Vzhľadom na pretrvávajúcu pandemickú situáciu, sa Žiacka školská rada rozhodla zapojiť do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" a takto spríjemniť vianočné chvíle seniorom v sociálnych zariadeniach v okrese Zlaté Moravce. 

            Žiaci našej školy sa veľmi ochotne zapojili a všetky triedy pripravili Mikulášske balíčky a balíčky "krabice" plné prekvapení. Každá krabica obsahuje niečo sladké, slané, teplé, mäkké, voňavé, niečo na zábavu a zo srdca. Veríme, že aspoň takto im urobíme radosť a potešíme babičky a dedkov počas nadchádzajúcich sviatkov.

             

          • Národná súťaž HIV/AIDS prevencia 2021

            16. 11. 2021

            Dňa 16. 11. 2021 sa žiaci II. A triedy, Lívia Šabíková, Vanda Kabátová a Olívia Gajdošová, zúčastnili online kola 6. ročníka Národnej súťaže HIV/AIDS prevencie, ktorú organizuje Mládež Slovenského Červeného kríža pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS. Aj toto je jedna z aktivít, ktorou sa škola snaží rozširovať povedomie žiakov v tejto oblasti. 

          • Logo pre Červené stužky

            4. 11. 2021

            Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila už do 15. ročníka kampane "Červené stužky". Červené stužky sú symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS a zároveň sú symbolom 1. decembra – Svetového dňa boja proti AIDS.

            Jednou z aktivít tejto kampane je výtvarná súťaž "Logo pre Červené stužky", do ktorej sa zapojili žiaci všetkých ročníkov a to viac než 30 výtvarnými prácami, z ktorých tri postúpili do celoslovenského kola. 

          • READYCON Najväčšia online konferencia o budúcnosti trhu práce pre maturantov

            2. 11. 2021

            Dňa 27. 10. 2021 sme sa zúčastnili najväčšej online konferencie READYCON, ktorá prináša najnovšie poznatky o meniacom sa trhu práce priamo do tried stredných škôl            po celom Slovensku.

            Počas paralelne prebiehajúcich panelov sme sa zameriavali na budúcnosť práce v oblastiach Elektrotechniky, Informačných technológií, Strojárstva, Stavebníctva, Zdravotníctva a Obchodu. Hostia Slovenskej asociácie pre rozvoj inovácií vo vzdelávaní nám prezentovali prehľad o aktuálnych trendoch a možných scenároch budúcnosti, aby sme vedeli podnikať kroky, ktoré nám pomôžu nájsť uplatnenie v rýchlo sa meniacom pracovnom prostredí.

            Pracovníci spoločností Google, Coca-Cola, Facebook či Telekom nám poskytli informácie o kryptomenovej revolúcii a náborových trendoch z prostredia medzinárodnej firmy. Nahliadli sme do zákulisia populárnej firemnej kultúry Netflixu, dostali rady na to, ako je možné uplatniť sa vo svete informačných technológií aj bez vysokej školy a získali sme konkrétne rady na to, ako byť READY.

            Za skvelý interaktívny zážitok ďakujeme organizátorovi konferencie združeniu SAIDE - Slovenskej asociácii pre rozvoj inovácií vo vzdelávaní.

             

                                                                                                                                   Kolektív V.A triedy

          • Projekty NSK v oblasti prevencie sociálno-patologických javov

            22. 10. 2021

            V mesiacoch september a október sa naša škola zapojila do dvoch projektov organizovaných NSK, NKÚ a CPPPaP a to:

            1) Projekt zameraný na odhalenie a boj proti EXTRÉMIZMU

            2) Projekt zameraný na boj proti ŠIKANE a KYBERŠIKANE

            Prvý projekt je zameraný na posilnenie vedomostí mladých ľudí o formách a prejavoch extrémizmu, xenofóbie a rasizmu.  Druhý projekt je zameraný na pomoc odborníkov obetiam šikanovania a oboznámenie žiakov s novým trestným činom "Nebezpečné elektronické obťažovanie". 

            Zatiaľ na škole prebehla prvá časť obidvoch projektov a to prieskum formou on-line dotazníka.

          • Raz budem rodičom

            19. 10. 2021

            Dňa 19.10.2021 v spolupráci s pedagogicko-psychologickým centrom v Zlatých Moravciach sa pre žiakov III.A a III.B triedy uskutočnili aktivity k Výchove k manželstvu a rodičovstvu.

            Ich cieľom bolo poskytnutie informácií o optimálnom výchovnom pôsobení budúcich rodičov, prevencia rizikového správania ďalšej generácie detí  a napomáhanie ochrany ich fyzického, duševného a emočného zdravia. Pokračovanie aktivít sa bude konať 27.10.2021 a 4.11.2021.

          • Stredoškolská odborná činnosť – SOČ

            18. 10. 2021

            Stredoškolská odborná činnosť je dobrovoľná, záujmová činnosť žiakov denného štúdia stredných škôl. Vyhlasovateľom SOČ je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Cieľom SOČ je vyhľadávať nadaných, šikovných žiakov, rozvíjať ich talent, teoreticko-praktické schopnosti, viesť ich k samostatnému tvorivému mysleniu.                                                                                                                               

            Žiak potrebuje len výborný nápad a učiteľa – konzultanta, ktorý by viedol a pomáhal  mu po praktickej stránke. Nič nemôžete stratiť, naopak získať – skúsenosť, sebavedomie, možno aj výhru.                                                                                                                                                     

            Žiak si vyberá súťažný odbor  a tému práce podľa vlastného záujmu. Výsledkom  je samostatná práca v rozsahu max. 25 strán, ktorej autorom môže byť jednotlivec alebo skupina autorov (max. 3). Práca sa v písomnej forme predkladá odbornému posúdeniu školskej komisii SOČ, pred ktorou  autor prácu  prezentuje a obhajuje. Víťazné práce  postupujú na krajské kolo  víťazi ďalej na celoštátne kolo. Úspešné riešenie SOČ už v krajskom kole je u žiakov pozitívne hodnotené  v rámci prijímania na štúdium  na vysokej škole. 

            Záujemcovia o SOČ sa môžu prihlásiť u školskej koordinátorky SOČ – Mgr. Anny Szoboňovej.

             

            Témou SOČ môže byť: riešenie problému alebo úlohy, návrh technického riešenia, funkčného modelu, návrh učebnej pomôcky a jej didaktické použitie, výskum, prieskum, analýza dát...

             

            Súťažné odbory:

             

              1. Problematika voľného času
              2. Matematika, fyzika (do odboru sa počíta aj štatistika)
              3. Chémia, potravinárstvo
              4. Biológia
              5. Životné prostredie, geografia, geológia
              6. Zdravotníctvo, farmakológia
              7. Pôdohospodárstvo (poľnohospodárstvo, lesné a vodné hospodárstvo)
              8. Cestovný ruch, hotelierstvo, gastronómia
              9. Strojárstvo, hutníctvo, doprava
              10. Stavebníctvo, geodézia, kartografia
              11. Informatika
              12. Elektrotechnika a hardware
              13. História, filozofia, právne vedy
              14. Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie
              15. Ekonomika a riadenie
              16. Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba
              17. Pedagogika, psychológia, sociológia
          • Majsterka Slovenskej republiky vo voltížnom jazdení

            7. 10. 2021

                 Žiačka našej školy Ivana Cigáňová  z I.A triedy je členkou Voltížneho klubu pri NŽ v Topoľčiankach.

                 Na Majstrovstvách SR, ktoré sa konali v Hrabušiciach v dňoch 24.-26.9.2021,  získala prvé miesto spolu s Laurou Balážovou a lonžérom Borisom Kodakom v kategórii dvojice a prvé miesto v skupine. V kategórii jednotlivcov získala 3. miesto s lonžérkou Vladimírou Lenčéšovou.

                 Ivana Cigáňová reprezentovala Slovensko už aj na niekoľkých šampionátoch. Vo francúzskom Le Mans sa konali v dňoch  26.7 – 1.8.2021 Majstrovstvá sveta juniorov vo voltíži a šesťčlenná skupina, ktorú tvorila aj Ivana Cigáňová (v tzv. kráľovskej disciplíne) pod taktovkou lonžéra Borisa Kodaka na MS obsadila 7. miesto.

                Ivanka nastúpila na štart aj v kategórii jednotlivca a so svojou premiérou sa popasovala na výbornú a so známkou 7,113 obsadila 26. miesto. Jej výkon doprevádzal kôň Leon s lonžérom Borisom Kodakom.

            Gratulujeme k úspechom !!!

          • Biela pastelka 24.09.2021

            24. 9. 2021

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Podporuje ľudí so zrakovým postihnutím - nevidiacich a slabozrakých ľudí a pomáha im začleniť sa do bežného života. 

            Ďakujeme za pomoc všetkým žiakom a zamestnancom školy, ktorí prispeli na dobrú vec.

          • ISIC - online stretnutia

            9. 9. 2021

            Spoločnosť CKM SYTS pozýva v septembri 2021všetkých študentov a ich rodičov na krátke online zoom stretnutia s ISICom.

             

            O čom budeme hovoriť?: 

            • prečo sa oplatí mať ISIC
            • čo robiť, keď preukaz zatiaľ nemáte
            • ako a prečo predĺžiť jeho platnosť
            • prečo by mal mať každý stredoškolák platný preukaz ISIC,
            • čo preukaz ISIC stredoškolákom prináša a kde vedia preukaz využiť,
            • ako postupovať, ak preukaz ISIC máte, ale nie je platný.

             

            Čas stretnutí:

            9.9. 2021 o 16:00 h

            13.9.2021 o 18:00 h

            16.9.2021 o 17:00 h

            21.9.2021 o 16:00 h

            23.9.2021 o 17:00 h

            27.9.2021 o 17:00 h

            29.9.2021 o 18.00 h

             

             Časy a linky online prezentácii nájdete tu: https://isic.sk/onlinestretnutia/

          • OZNAM

            30. 8. 2021

            Otvorenie školského roka 2021/2022

            bude 2. septembra 2021 o 8.00 h.

            2. septembra 2021 prinesú so sebou žiaci aj písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, tlačivo sa nachádza TU.

            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka.

            Naďalej platí, že žiak musí mať prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania podľa aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR.

          • Oznam o poskytnutí antigénových samotestov žiakom

            24. 8. 2021

            Vážení rodičia a žiaci,

            na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne MŠVVaŠ SR antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom SŠ, ktorých rodičia, resp. plnoletí žiaci, prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách.

            Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné.

            Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

            Ak je test negatívny, žiak môže ísť do školy. Ak je test pozitívny, rodič kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorí mu stanoví ďalší postup. Rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag testu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam.

            Pokiaľ máte záujem o sadu 25 ks testov na domáce použitie, vyjadrite svoj záujem/nezáujem prostredníctvom tohto prihlasovania v EduPage. Prihlasovanie bude spustené od 24.08.2021 do 25.08.2021 do 10.00 h

             

            Rodičia prvákov a nových žiakov, ktorí ešte nemajú zriadené rodičovské kontá v EduPage, dostanú oznam prostredníctvom emailu a zároveň pošlú emailom aj odpoveď, či majú záujem o testy pre svoje dieťa.

             

            O spôsobe prevzatia samotestov Vás budeme informovať prostredníctvom webovej stránky školy.