• OZNAM

            20. 3. 2020

            Úradné hodiny:

            v období prerušenia vyučovania v škole nebudú úradné hodiny, v prípade nutnosti a neodkladných vecí môžu žiaci alebo rodičia kontaktovať sekretariát školy v pondelok a v stredu od 9.00 do 10.00 h  č. tel. 037/6421904.

            Žiadame žiakov, aby nechodili do budovy školy!!!

            Komunikovať je možné aj emailom: oa.zmoravce@gmail.com; respektíve poštou.

          • OZNAM O PRIJÍMACÍCH SKÚŠKACH

            16. 3. 2020

            Dňa 19.03.2020 sa mali konať prijímacie skúšky na študijný odbor 6317M74 - obchodná akadémia - bilingválne štúdium, termín sa vzhľadom na súčasnú situáciu bude meniť.

            Zatiaľ nie je schválený nový termín prijímacích skúšok, hneď ako bude známy, zverejníme dátum konania PS na stránke školy.

          • O Z NA M

            13. 3. 2020

            Riaditeľka školy oznamuje žiakom, že zadania na samoštúdium im učitelia budú zadávať prostredníctvom stránky Edupage.

          • O Z N A M

            12. 3. 2020

            Na základe odporúčania Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja riaditeľka školy oznamuje všetkým žiakom i zamestnancom školy, že dňa 13. 03. 2020 udeľuje riaditeľské voľno.

            Od pondelka 16. 03. 2020 platí rozhodnutie Ústredného krízového štábu a škola bude zatvorená do 27. 03. 2020 s možnosťou predĺženia.                                                                                                                                                                                    Riaditeľka školy žiada všetkých o dôsledné dodržiavanie preventívnych opatrení a pravidelné sledovanie internetovej stránky školy.

             

             

             

          • Oznam ku koronavírusu

            2. 3. 2020

            V prípade, že žiaci, alebo zamestnanci školy, boli a vrátili sa v najbližšom období z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav. V prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia uvedené symptómy za obdobie 14 dní a to najmä zvýšená teplota nad 38oC, kašeľ, nádcha, bolesť svalov, bolesť kĺbov, sťažené dýchanie, bolesti v hrdle, musí zostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi.  Inkubačný čas pri tomto koronavíruse sa uvádza doba 2 až 14 dní. V priemere je to 6 dní. V prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie, v prípade že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť že osoba ostane v domácej karanténe.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky dôrazne NEODPORÚČA v súčasnej dobe organizovanie akýchkoľvek výletov, exkurzií a iných podujatí do oblastí, s potvrdeným výskytom koronavírusu.

            Vedenie školy prikazuje dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

            • pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd, alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu;
            • nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami, pri kašlaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následnej ju zahodiť do koša;
            • vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktoré majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

            Vylúčenie z vyučovania žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu zváži riaditeľka školy. Pokiaľ sa u žiakov neobjavia klinické príznaky respiračného ochorenia, nie je dôvod ich obmedzovať. Zároveň je potrebné apelovať na zákonných zástupcov, aby neposielali do školy svoje dieťa s príznakmi ochorenia. Takýto postup obdobne platí aj pre zamestnancov školy a školskej jedálne.

            Tieto pokyny boli vydané v zmysle usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky z 28. februára 2020 s číslom: 2020/9906:1-A1000.

            Na vedomie: všetci zamestnanci školy a školskej jedálne, všetci žiaci školy, zákonní zástupcovia žiakov.

             

            Zlaté Moravce 2. 03. 2020

            Ing. Eva Horná

            riaditeľka školy

             

          • Americký asistent na našej škole v školskom roku 2020/2021

            25. 2. 2020

                  V budúcom školskom roku 2020/2021 bude naša škola realizovať schválený projekt amerického asistenta Fulbrightovej komisie Spojených štátov amerických. Na základe podanej a schválenej žiadosti bude na našej škole v budúcom šk. roku vyučovať mladý americký lektor. Jeho náplňou práce je nielen podieľať sa na vyučovacom procese, ale začleniť sa aj do života školy, do jej aktivít a mimoškolskej činnosti a v neposlednom rade byť súčasťou školskej komunity. Veríme, že školský rok s americkým lektorom bude prebiehať v duchu kreatívnej komunikácie a väčšej motivácie žiakov.   

          • Zbierka pre "Útulok" v Zlatých Moravciach

            11. 3. 2020

            Vo februári naša škola zorganizovala zbierku pre Útulok v Zlatých Moravciach,  ktorou žiaci podporili dobročinnú akciu. 

            Zistili sme, že všetkým triedam záleží na osude štvornohých miláčikov a ochotne sa zapojili a poprinášali deky, prikrývky, uteráky, hračky, krmivo a konzervy pre opustené zvieratká.

            Veríme, že sme im aspoň trochu pomohli a dúfame, že si nájdu svoj nový domov. 

          • ŠKOLSKÉ KOLO STREDOŠKOLSKEJ ODBORNEJ ČINNOSTI

            9. 3. 2020

                Stredoškolská odborná činnosť je  prehliadkou tvorivého myslenia, odborných vedomostí, praktických zručností, skúseností a talentu mladých ľudí. Dňa 05. 03. 2020 sme na škole uskutočnili školské kolo SOČ, do ktorého sa zapojili 2 žiačky: Denisa Káderová z III. A – práca „Cielená reklama na internete“; Alexandra Strečková z III. A, - práca „Wicca – moderná mágia“.                                                                          

                Hodnotiaca komisia  odporučila na postup  do krajského kola prácu Denisy Káderovej. Obom žiačkam ďakujeme za účasť v školskom kole a Deniske držíme palce v krajskom kole.

             

          • Volejbal žiačok

            11. 3. 2020

                 Žiačky našej školy sa zúčastnili dňa 03.03. 2020 Majstrovstiev okresu vo volejbale, ktoré sa konali na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Zlatých Moravciach.

            Výsledky :

            Obchodná akadémia Zlaté Moravce : SOŠ obchodu a služieb Zlaté Moravce 2 : 0

            Gymnázium Janka Kráľa Zlaté Moravce : SOŠ obchodu a služieb Zlaté Moravce 2 : 0

            Gymnázium Janka Kráľa Zlaté Moravce : Obchodná akadémia Zlaté Moravce 2 : 1

            Získali sme pekné 2. miesto.

                 Reprezentopvali nás : Mališová Viktória, Jazmína Herdová II.A, Šútorová Sarah, Kriváneková Viktória III.A, Mrázová Martina, Kocianová Jana, Melišková Hana IV.A, Podhányová Veronika, Škulová Lucia III.B, Kováčová Sabína IV.B.

                Gratulujeme našim žiačkam za dosiahnuté výkony a vzornú reprezentáciu školy !

          • Pútavé a poučné

            6. 3. 2020

            bolo dňa 4.3. 2020 pre žiakov II.A a III.A triedy našej školy stretnutie s pánom Miroslavom Piusom v Mestskej knižnici v Zlatých Moravciach. 

            Uskutočnilo sa začiatkom marca – Mesiaca knihy a v Týždni slovenských knižníc. Úvodné slová predniesla vedúca knižnice pani Alena Malá, ktorá predstavila hosťa, rodáka z Nemčinian, a oboznámila prítomných s jeho životom.

            Celú akciu zastrešoval citát: ,,Žriedla, čo napájajú poznaním a nádejou“ s podtitulom ,,Písmo, knihy a knižnice od najstarších čias po dnes“.

            Prednáška bola rozdelená do štyroch kapitol: Význam reči, Cesta k abecede, Kniha, Knižnice. Pán Miroslav Pius za aktívnej účasti žiakov priblížil a ozrejmil tému vývinu jazykov, vzniku písma, najstarších kníh a najvýznamnejších knižníc. Výklad bol doplnený projekciou, čítaním s komentármi a úsmevnými príbehmi zo súdku ,,Čo všetko môžete nájsť v archíve“.

            Prednášku ukončil úvahami o prežití knižníc v 3. tisícročí a o tom, či budú ľudia v budúcnosti listovať v klasických knihách, sledovať ilustrácie...

            Záverečné slová patrili vedúcej knižnice, ktorá vyzdvihla význam moderných knižníc v súčasnosti a poukázala na to, že vytvárajú priestor nielen pre vzdelávanie, ale aj pre oddych a zábavu.

            Za príjemné a úsmevné chvíle strávené s pánom Miroslavom Piusom sa poďakovala žiačka III.A triedy Monika Varholíková.

          • Výsledky súťaže EXPERT geniality show 2019/2020

            7. 2. 2020

            Dňa 28.11. 2019 sa uskutočnil 13. ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže EXPERT geniality show, do ktorej sa z našej školy prihlásilo 30 žiakov. Súťažilo sa v troch kategóriách O12, O34, G34. Žiaci si vyberali dve témy zo šiestich možných – Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Do you speak English?, Góly, body, sekundy. Na obidve témy mali čas 6O minút a každá téma pozostávala z 25 otázok.

            Vyhodnotenie kategórie O12:

            Dana Gajdošíková z I. A triedy získala titul Expert na Mozgolamy za umiestnenie v prvej štvrtine – 106. miesto z 810 súťažiacich a zároveň dosiahla najlepšie umiestnenie zo všetkých našich žiakov v celkovom hodnotení – 232. miesto z 1515 účastníkov tejto kategórie.

            Vyhodnotenie kategórie O34:

            V tejto kategórii získali titul Expert na ... traja chlapci z III. B triedy.

            Marek Vician – Expert na Od Dunaja k Tatrám                 60. miesto z 315 súťažiacich

            Dávid Rebo – Expert na Góly, body, sekundy                    39. miesto z 388 súťažiacich

            Peter Džanaj – Expert na Góly, body, sekundy                  76. miesto z 388 súťažiacich

            Vyhodnotenie kategórie G34:

            Do tejto kategórii boli zaradení žiaci 4. a 5. ročníka bilingválnej obchodnej akadémie. Najlepšie obstála Simona Čuchtová, ktorá získala titul Expert na Góly, body, sekundy za 20. miesto z 210 súťažiacich v tejto téme.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom, že sa zapojili do tejto vedomostnej súťaže a gratulujeme k dosiahnutým výsledkom.

          • Krajské kolo Ekonomickej olympiády

            25. 2. 2020

            Dňa 14. 2. 2020 sa v priestoroch SPU Nitra konalo krajské kolo Ekonomickej olympiády. Našu školu reprezentovali žiaci, ktorí boli školským kolom Ekonomickej olympiády  vybraní ako najúspešnejší riešitelia: Dávid Makáň – V. A, Miroslav Paulov, Martin Hudec – IV. B

             a Filip Žigo – IV. A.

            Srdečne blahoželáme !

          • XI. Kontraktačný deň cvičných firiem

            25. 2. 2020

            Dňa 13. 2. 2020 sa žiaci III. B triedy zúčastnili XI. Kontraktačného dňa cvičných firiem v Šali.  Naši žiaci úspešne reprezentovali  školu s cvičnou firmou SWEET ROAD, s. r. o. a v kategórii najkrajší stánok získali prvé miesto. Za obchodovanie, prístup k zákazníkom a celkový dojem získali Cenu poslanca Nitrianskeho samosprávneho kraja mesta Nitra Ing. Roberta Andrášiho.

            Srdečne blahoželáme !

          • Valentínska kvapka krvi

            25. 2. 2020

            Dňa 24.2.2020 sa žiaci Peter Džanaj, Lucia Škulová, Marek Viacian, Sarah Šútorová, Lenka Balážiková, Pavla Holečková, Benjamín Púchovský, Hana Melišková a Juraj Bóna zúčastnili na odbere krvi, ktorá sa konala v priestoroch SOŠ technickej v Zlatých Moravciach. Týmto žiaci podporili šľachetnú akciu, ktorá môže niekomu zachrániť život a zdravie.

          • BASKETBAL

            25. 2. 2020

            V dňoch 5. a 6. februára 2020 sme organizovali  Školské majstrovstvá okresu Zlaté Moravce v basketbale žiakov a žiačok SŠ. Naši žiaci a žiačky opäť predviedli výborné výkony a hru, ktorá potešila všetkých.

                Turnaj žiakov mal zaujímavý a vyrovnaný priebeh. O prvenstvo sa bojovalo do posledného zápasu. Víťazstvo nakoniec získalo družstvo GJK  Zlaté Moravce. Naši chlapci obsadili 2. miesto.

                 Výsledky :

               1. zápas-  SOŠ-P Zlaté Moravce – OA Zlaté Movavce   7:5

               2. zápas-  GJK  Zlaté Moravce – SOŠ - T Zlaté Moravce  21:5

               3. zápas-  OA Zlaté Moravce – GJK Zlaté Moravce   6:15

               4. zápas-  SOŠ-T Zlaté Moravce – SOŠ - P Zlaté Moravce   9:6

               5. zápas SOŠ-T Zlaté Moravce – OA Zlaté Moravce   4:14

               6. zápas- SOŠ-P Zlaté Moravce– GJK Zlaté Moravce    2:10

                 Umiestnenie :

            1. miesto - GJK   Zlaté Moravce

            2. miesto - Obchodná akadémia  Zlaté Moravce

            3. miesto - Stredná odborná škola polytechnická Zlaté Moravce

            4. miesto - Stredná odborná škola technická Zlaté Moravce

                 V turnaji žiačok sme o prvenstvo bojovali s GJK  Zlaté Moravce. V rozhodujúcom zápase zvíťazili žiačky GJK a my sme získali  2. miesto.

                 Výsledky :

                  1. zápas - OA Zlaté Moravce – SOŠOaS Zlaté Moravce   6:0

                  2. zápas - GJK Zlaté Moravce – SOŠOaS Zlaté Moravce   12:0

                  3. zápas - OA Zlaté Moravce – GJK Zlaté Moravce  2:7

                 Umiestnenie:

            1. miesto - GJK Zlaté Moravce

            2. miesto - Obchodná akadémia Zlaté Moravce

            3. miesto -  Stredná odborná škola Obchodu a služieb Zlaté Moravce