• Európsky deň jazykov 26. a 27. september 2022

            30. 9. 2022

            Dňa 26. 09. 2022 sa naša škola zapojila do osláv Európskeho dňa jazykov, ktorý iniciuje Rada Európy v Štrasburgu od roku 2001. V tento deň si pripomíname význam výučby a učenia sa jazykov. Rada Európy je presvedčená, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho medzikultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu. Preto Rada Európy v Štrasburgu podporuje viacjazyčnosť v celej Európe.

            Predmetová komisia cudzích jazykov si pripravila rôzne aktivity pre žiakov zo základných škôl, ktorí prišli v tento deň na Obchodnú akadémiu a zábavnou formou preverili svoje vedomosti a znalosti. Žiaci postupne prechádzali jednotlivými stanovišťami, kde si zahrali pexeso, hľadali ukryté slová v osemsmerovke, vypočuli si rôzne nahrávky v cudzom jazyku, hľadali štáty Európy alebo navrhovali dizajn trička podľa určených  kritérií.

            Jednotlivé ZŠ sa umiestnili podľa získaných bodov nasledovne:

            1. miesto ZŠ Sľažany – počet bodov 24

            2. miesto ZŠ Mojmírova 1 – počet bodov 21

            3. miesto ZŠ Volkovce – počet bodov 20

            4. miesto ZŠ Nová Ves nad Žitavou – počet bodov 19

            5. miesto ZŠ Mojmírova 2 – počet bodov 17

            Súťažným tímom gratulujeme a veríme, že sa opäť stretneme o rok a strávime pekné dopoludnie pri jazykových aktivitách, ktoré zabavia nielen žiakov, ale aj dospelých.

            Nasledujúci deň  27. 09. 2022 sme v spolupráci so Školským parlamentom zorganizovali oslavu Európskeho dňa jazykov pre našich žiakov. Žiaci z jednotlivých tried zabezpečili výzdobu a občerstvenie vo vestibule školy, II.A zaobstarala hudobný podmaz – hudobné hity v rôznych jazykoch. Žiaci sa mohli zapojiť aj do výzvy, v ktorej mali vytvoriť video s jazykolamami v rôznych jazykoch niekoľkokrát za sebou a bez chyby. I.B pripravila zaujímavý kvíz o gréckej mytológii. Každá trieda si zvolila jednu európsku krajinu, vyzdobili si svoju triedu a prišli oblečení vo farbách danej krajiny. Následne sa triedy zúčastnili zábavno-súťažných aktivít na siedmych stanovištiach, na ktorých si overili svoje jazykové zručnosti a vedomosti. 

            Veríme, že pripravené aktivity spolu s príjemnou atmosférou, ktorá panovala počas celého podujatia, prispeli k dobrej nálade všetkých zúčastnených a každý si odniesol príjemné spomienky zo spoločne stráveného dopoludnia.

          • Zbierka Biela pastelka 23. 09. 2022

            23. 9. 2022

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

            Ďakujeme za pomoc všetkým žiakom a zamestnancom školy, ktorí prispeli na dobrú vec.