• Exkurzia I.A

            30. 5. 2022

            Dňa 25.05.2022 sme absolvovali exkurziu v Banskej Štiavnici. Najzaujímavejšou časťou bola návšteva Banského múzea v prírode, kde sme si najskôr prezreli povrchovú expozíciu baníctva na Slovensku. Vystrojení v plášťoch, s prilbami na hlavách a lampami sme sfárali  do štôlne Bartolomej, kde sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí o histórii baníctva, o spôsoboch banskej ťažby v minulosti a v súčasnosti, prezreli si staršie i moderné banské zariadenia a videli, ako to vyzerá v naozajstnej bani.

            V exkurzii sme potom pokračovali prehliadkou  nádherného historického centra mesta, ktoré je zapísané v zozname UNESCO. Banská Štiavnica je jedným z najkrajších a historicky najzaujímavejších miest na Slovensku.

          • Úspechy v basketbale

            27. 5. 2022

            V dňoch  10. a 11. mája 2022  sa uskutočnili okresné kolá žiakov stredných škôl  v basketbale. Naše dievčatá sa postarali o príjemné prekvapenie, keď sa im podarilo zdolať všetkých svojich súperov a získali výborné 1. miesto.

            O deň neskôr  vystriedali dievčatá na palubovke naši chlapci a vybojovali pekné 3. miesto.

            Dievčatám sa víťazstvom podarilo získať postup na Majstrovstvá kraja, ktoré sa uskutočnili 18.mája 2022 v Nitre. Už samotný postup do krajského kola bol pekným úspechom. V tomto turnaji bola silná konkurencia a technicky vyspelé družstvá. Získali sme 5. miesto a naše dievčatá nás potešili hlave svojimi výkonmi a prístupom k reprezentácii školy.V okresnom a krajskom kole hrali pod trénerskou taktovkou Ing. Martiny Trubinskej v zložení: Kriváneková Viktória V.A, Švecová Diana IV.A, Tuhá Emma IV.B, Adamcová Hana III.A, Tarkaiová Sarah III.A, Kabátová Vanda II.A, Šabíková Lívia II.A, Verešová Ester II.B, Švecová Natália II.B, Kormúthová Paula I.B,  Górová Diana I.A, Záchenská Ema I.A.

            Chlapci hrali pod trénerskou taktovkou Mgr. Mariána Klimeka  v zložení: Petrovič Adam IV.A, Kunský Oliver IV.A, Krčmár Marek IV.A, Hamar Alex IV.A, Čepček Viliam IV.A, Gajdoš Gabriel III.A, Augustín Adam III.A, Mesko Tomáš II.A,  Červený Andrej II.A,  Drienovský Matúš I.A. 

            Dievčatám aj chlapcom gratulujeme k úspechom a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

          • Maturanti sa lúčili so školou

            23. 5. 2022

            Piatok 20. mája  2022 bol pre žiakov IV. B a V. A  posledný deň na našej škole. Žiaci sa poďakovali  a rozlúčili najprv  s pani riaditeľkou v riaditeľni školy, potom sa poďakovali a rozlúčili s pani zástupkyňou a učiteľským zborom  v zborovni a nakoniec sa lúčili so žiakmi jednotlivých tried. Dojemné slová a slzy  na tvárach nielen žiakov, ale i učiteľov boli dôkazom, že lúčenie so školou je ťažké ….. 

            Všetkým maturantom držíme palce na maturitných skúškach.

          • Veľké úspechy našich žiakov v okresných a krajských kolách v bedmintone

            19. 5. 2022

            V dňoch  3. a 4. mája 2022  sa uskutočnili okresné kolá žiakov stredných škôl  v bedmintone. Naše dievčatá v zložení Viktória Kriváneková V.A,  Paula Kormúthová I.B,  Diana Górová I.A  získali výborné 1. miesto v turnaji, kde dominovali hlavne svojimi technickými výkonmi.

            Chlapci v zložení Dávid Červenák II.B,  Alex Mikler I.A,  Parik Szegény I.B získali tiež krásne 1. miesto po veľmi vyrovnaných a zaujímavých bojoch, ktoré boli plné napätia.  

            Obe naše družstvá postúpili na Majstrovstvá kraja, ktoré sa konali 10. mája na Gymnáziu v  Šuranoch. Na turnaji naši chlapci statočne bojovali s technicky veľmi zdatnými súpermi a získali 5. miesto. Dievčatá dosiahli veľký úspech a v silnej konkurencii po ťažkých zápasoch sa im v závere podarilo získať krásne a veľmi cenné 3. miesto.

            Všetkým žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a želáme im veľa športových a osobných úspechov.

            Veľké poďakovanie patrí aj Ing. Martine Trubinskej, ktorá viedla žiakov na krajskom kole.

             

            Mgr. Ľubomír Balko

          • Ivana Cigáňová ocenená mestom Zlaté Moravce

            16. 5. 2022

                 Dňa 3. mája 2022 sa v priestoroch obradnej sály Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach oceňovali za úspechy najlepší športovci a osobnosti kultúry za rok 2021.

               Cenu a poďakovanie za úspešnú reprezentáciu mesta dostala aj žiačka našej školy Ivana Cigáňová z I.A triedy.

                Ivana Cigáňová reprezentuje JK pri Národnom žrebčíne Topľčianky a dosiahla výborné športové úspechy nielen na Majstrovstvách Slovenskej republiky, ale aj na medzinárodných šampionátoch.

            Blahoželáme a prajeme Ivanke veľa ďalších športových úspechov.

          • Preventívne aktivity v oblasti sociálno-patologických javov.

            15. 5. 2022

             

            Dňa 13. 05. 2022 navštívila našu školu lektorka OR PZ Nitra kpt. Mgr. Iveta Matejová, ktorá už tradične uskutočňuje prednášky našim žiakom v oblasti prevencie. Tentokrát to boli tri prednášky a to pre žiakov prvých ročníkov na tému: "Šikanovanie, domáce násilie a záškoláctvo",pre druhákov prednášala na tému: "Kriminalita mládeže, nebezpečenstvá sociálnych sietí, kyberšikana" a pre žiakov tretích ročníkov: "Prevencia drogových závislostí, legálne a nelegálne drogy". Po zaujímavých prednáškach nasledovali diskusie na uvedené témy, kde lektorka zodpovedala množstvo žiackych otázok.

            Ďakujeme OR PZ Nitra a zvlášť kpt. Mgr. Ivete Matejovej za dlhoročnú aktívnu a pre našich žiakov veľmi prospešnú spoluprácu v oblasti prevencie.

          • Oznam

            11. 5. 2022

            Riaditeľka školy udeľuje podľa §150 ods.5 Zákona 245/2008 Z.z. (školský zákon) dňa 12.5.2022  (štvrtok) riaditeľské voľno všetkým žiakom školy.

          • Obchodovanie s ľuďmi

            8. 5. 2022

            V tomto týždni mali žiaci končiacich ročníkov preventívnu aktivitu na tému obchodovania s ľuďmi. Žiaci si pozreli dokumentárny film s názvom "0800 800 818", ktorý predstavuje skutočné príbehy reálnych ľudí, ktoré sa stali obeťami obchodovania s ľuďmi.

            V rámci diskusie dostali žiaci informácie, na čo si treba dávať pozor pri cestovaní do zahraničia, či už za účelom dovolenky alebo pri využití pracovnej ponuky, aby sa nestali obeťami obchodovania s ľuďmi. 

            Nie každá cesta do zahraničia sa skončí ako rozprávka a novodobé otroctvo sa môže týkať naozaj každého.  

          • Výchova k manželstvu a rodičovstvu

            3. 5. 2022

            29.4.2022 sme zorganizovali prednášku s lektorkou Mgr. Petrou Šulkovou, pre žiakov II.A a II.B triedy.

            Cieľom prednášky bolo zaujímavým spôsobom predstaviť študentom hodnoty zdravého partnerského vzťahu, manželstva a rodiny. Náplňou prednášky boli témy, čo je skutočná láska, ako si vybrať partnera, rozdiely medzi mužom a ženou, vernosť vo vzťahu a podobne. Prednáška bola pretkaná skutočnými príbehmi a aktivitami.

          • Odovzdávanie certifikátov v Írsku

            2. 5. 2022

            Priblížil sa záver nášho pobytu v Írsku a žiaci dostali certifikáty o účasti na stáži. V krátkom videu si môžete vypočuť časť príhovoru riaditeľky partnerskej organizácie YIT, v ktorom zaznieva na našich žiakov iba chvála... Všetky firmy ocenili pracovnú morálku našich žiakov, vysokú úroveň angličtiny a tiež i výbornú úroveň zručností našich žiakov. Rodiny, v ktorých naši žiaci bývali, vyjadrili veľkú spokojnosť so správaním, disciplínou a tiež i ochotou pomôcť v domácnosti.

            Sme na našich žiakov veľmi hrdí –  výborne reprezentovali nielen seba, ale predovšetkým našu školu a v neposlednom rade tak, ako povedala pani Tara Breslin– boli výbornými ambasádormi našej krajiny.