• Diskusné fórum z FEM Nitra

            11. 3. 2024

            Dňa 27.02. 2024 našu školu navštívili zástupcovia SPU Nitra z Fakulty ekonomiky a manažmentu . Žiakom maturitných ročníkov odprezentovali možnosti štúdia na ich fakulte. Prezentované boli jednotlivé štúdijné programy a možnosti uplatnenia sa v praxi. Za prínosné informácie a diskusiu ďakujeme.

          • MAGIC OF BUSINESS

            11. 3. 2024

             

            Dňa 26. februára  2024 navštívili našu školu zástupcovia Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity

            Bratislava, aby prostredníctvom diskusného fóra pod názvom MAGIC OF BUSINESS  poskytli žiakom IV.B a V.A triedy pútavé informácie z oblasti obchodu, marketingu, medzinárodného podnikania a podnikania v cestovnom ruchu a službách. Za získané informácie ďakujeme.

        • Majstrovstvá okresu v basketbale žiakov a žiačok stredných škôl
          • Majstrovstvá okresu v basketbale žiakov a žiačok stredných škôl

            22. 2. 2024

             

                 Naša škola organizovala okresné kolá v basketbale žiakov stredných škôl.

            Dňa 19. 02. 2024 sa konal turnaj žiakov, ktorý sa odohral súťažným systémom každý s každým, t.j. 10 zápasov. Všetky družstvá predviedli výborné výkony. Postup na Majstrovstvá kraja si zaslúžene vybojovali chlapci zo  Strednej odbornej školy polytechnickej a ich žiak Chukwuka Nikolas bol vyhodnotený ako najlepší hráč turnaja. Našim basketbalistom patrí pochvala za bojovné a kolektívne výkony. Celkovo sme sa umiestnili na 4. mieste.

            Umiestnenie: 

             1. miesto - Stredná odborná škola polytechnická Zlaté Moravce

             2. miesto - Gymnázium Janka Kráľa Zlaté Moravce

             3. miesto -  Stredná odborná škola technická  Zlaté Moravce

             4. miesto -  Obchodná akadémia  Zlaté Moravce

             5. miesto - Stredná odborná škola obchodu a služieb  Zlaté Moravce

             

            Našu školu reprezentovali: Gajdoš Gabriel, Kováč Jakub, Šlehobr Jakub V.A, Červenák Dávid IV.B, Drienovský Matúš, Mikler Alex, Koppelaar Leo III.A, Kamau Finn Maguathi II.A, Javorinský Dag, Ondrla Samuel II.B, Kosorín Andrej I.A

                 Dňa 20. 02. 2024 súťažili dievčatá. Podobne aj tento turnaj sa odohral  systémom každý s každým, t.j. 3 zápasy. Naše dievčatá predviedli výborné výkony, získali sme pekné 2. miesto. Podobne ako v minulom roku o víťazovi rozhodoval 1 strelný kôš, ktorý posunul dievčatá z GJK do krajského kola, k čomu im gratulujeme.

            Najlepšou hráčkou turnaja sa stala Penzešová Ema  z GJK  Zlaté Moravce.

            Umiestnenie: 

             1. miesto - Gymnázium Janka Kráľa Zlaté Moravce

             2. miesto - Obchodná akadémia Zlaté Moravce

             3. miesto - Stredná odborná škola obchodu a služieb  Zlaté Moravce

            Našu školu reprezentovali: Kramárová Aneta, Švecová Natália IV.B,  Kabátová Vanda, Plaštiaková Denisa IV.A, Záchenská Ema, Kormúthová Paula III.B, Spišiaková Natália, Bajanová Lívia II.B, Ostrolucká Natália II.A, Adamovičová Valéria, Orolínova Daniela I.B

            Turnaje sa niesli v duchu fair play, a preto poďakovanie patrí všetkým súťažiacim za predvedené športové výkony. Športovcom a športovkyniam našej školy patrí vďaka za vzornú reprezentáciu.

            Špeciálne poďakovanie patrí rozhodcom MDDr. Vladimírovi Rakovskému a Matejovi Michalíkovi za pomoc a korektný priebeh turnajov. Keďže obaja sú aktívni basketbalisti zlatomoravského tímu Calexcity Monarchs, prajeme im aj veľa športových úspechov v streetballovej lige a v basketbalových turnajoch.

                 Mgr.Ľubomír Balko, organizátor turnajov

          • Krajské kolo OLYMPIÁDY ĽUDSKÝCH PRÁV

            13. 2. 2024

             

                    Olympiáda ľudských práv podporuje svojím zameraním zrod mladých ľudsko-právnych aktivistov, ktorí prispievajú k tomu, že ľudská dôstojnosť, sloboda a princípy demokratického a právneho štátu budú vždy prioritou jednotlivých krajín sveta.
                      Dňa 8. 2. 2024 víťazka školského kola Olympiády ľudských práv Adriána  Božgaiová, žiačka II.A úspešne reprezentovala našu školu v krajskom kole OĽP vo Vrábľoch.

            Naša študentka dokázala svoje teoretické vedomosti, schopnosť kritického myslenia a argumentácie presadiť medzi ďalšími 30 študentmi Nitrianskeho samosprávneho kraja a získala úžasné 2.miesto, ktorým si zabezpečila postup do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční v dňoch 16. – 18. apríla 2024 v obci Omšenie.

                       Študenti sa počas čakania na výsledky písomného testu zúčastnili workshopu na tému „Právny štát“, ktorý si pre nich pripravila predsedníčka Helsinského výboru pre ľudské práva.

            Adriánke srdečne gratulujeme a držíme palce v celoslovenskom kole súťaže!

          • Valentínska kvapka krvi

            8. 2. 2024

            Dňa 8.2.2024 sa žiaci opäť zapojili do Valentínskej kvapky krvi, ktorá sa konala v priestoroch Nemocnice Agel v Zlatých Moravciach. Touto kampaňou si pripomíname potrebu pravidelných darcov krvi a neustáleho získavania nových darcov krvi medzi mladými ľuďmi. Školský parlament rád podporil túto ušľachtilú akciu, do ktorej sa zapojilo 5 žiakov – Stanislav Nipča, Richard Šútor, Nina Bilošová, Ester Verešová, Tamara Petrovičová a Ing. Daniela Jesenská.

            Všetkým darcom zo srdca ďakujeme a veríme, že práve ich krv zachráni niekomu život.

          • Krajské kolo ekonomickej olympiády

            7. 2. 2024

             

            Dňa 1. februára 2024  sa v priestoroch SPU FEM v Nitre naši žiaci:

            Dominik Hlavačka - III. B, Gabriel Gajdoš -  V. A a Adriana Valašíková  - V. A zúčastnili krajského kola ekonomickej olympiády. Úlohou tejto  olympiády je rozvíjať ekonomické a analytické myslenie mladých ľudí. Do krajského kola sa prebojovali tí najlepší spomedzi 10 000 riešiteľov školských kôl.   Pre úspešné vypracovanie testu by študenti mali poznať hlavných predstaviteľov dejín ekonomického myslenia, rozumieť základom hospodárenia firmy, mať prehľad o verejných financiách a chápať dynamiku trhového mechanizmu.

          • Chcem byť v pohode

            7. 2. 2024


            Dňa 17.1.2024 sa uskutočnila prvá časť prednášky a aktivít CPP na tému „Chcem byť v pohode“ pre IV.A a IV.B triedu. Cieľom aktivít bolo ukázať žiakom, ako zvládnuť stres a záťaž v prostredí, v ktorom sa žiak nachádza a ktoré ho ovplyvňuje. Pokračovanie projektu sa v uvedených triedach konalo 23.1.2024.

          • Lyžiarsky kurz 2024

            15. 1. 2024

             

            V známom lyžiarskom stredisku Park Snow Donovaly absolvovalo od 08.01. do 12.01. 2024  lyžiarsky kurz 34 žiakov z tried I.A a I.B.

            Atmosféra lyžiarskeho kurzu je zachytená na videu https://youtu.be/PFFdxPzOUcs a na fotografiách.

            Veríme, že si žiaci okrem lyžovania odniesli aj množstvo zážitkov, na ktoré budú dlho spomínať.

        • Poznávací zájazd Londýn-Paríž
          • Poznávací zájazd Londýn-Paríž

            21. 12. 2023

            Vrátili sme sa z nášho poznávacieho zájazdu, ktorý sme absolvovali v dňoch 10. 12. – 15. 12. 2023 – my, 49 žiaci a  3 pani učiteľky: Mgr. Alena Stoilová, Mgr. Anna Szoboňová a RNDr. Michaela Kostelanská. Po dlhej ceste a plavbe trajektom naša prvá cesta viedla do malebného mestečka Windsor, kde sme si prezreli najstarší obývaný hrad na svete, kráľovskú rezidenciu, hrad Windsor. Podvečer sme vlakom cestovali do Londýna, kde sme si užili večernú Oxford street. V ďalších 2 dňoch sme si prezreli v Londýne tie najhlavnejšie pamiatky: Buckinghamský palác, Westminster Abbey, Big Ben a Houses of Parliament, Trafalgar Square – s návštevou galérie, Covent Garden, čínsku štvrť, Tower Bridge, preplavili sme sa loďkou do časti Greenwich a pred Kráľovským observatóriom sme sa „rozlúčili“ s Londýnom. Nie všetci sme boli spokojní s kvalitou poskytnutých služieb v hostiteľských rodinách, ale brali sme to ako dobrodružstvo a sme radi, že sme mohli zažiť kultúrne rozdiely, ktoré medzi nami sú.
            Posledný deň zájazdu sme strávili v Paríži. Prehliadku tohto hlavného mesta Francúzska sme začali na Eiffelovej veži, z ktorej sme všetci mali krásne výhľady na celý Paríž. Na Champs Elysées, ktorá je najširšia a najprestížnejšia ulica Paríža sme mali rozchod a na záver sme si užili atmosféru Louvru so slávnou „Monou Lisou“ od Leonarda da Vinciho.
            Počas zájazdu sme mali nielen možnosť využiť svoje jazykové schopnosti získané na hodinách angličtiny, ale nadobudli sme aj mnoho skúseností a získali sme veľa zážitkov. Na tradičné anglické počasie, hostiteľské rodiny, typickú kuchyňu či výhľad z Eiffelovej veže, no najmä na chvíle strávené s našimi spolužiakmi budeme ešte dlho spomínať...Londýn a Paríž nás očaril a dúfame, že sa tam budeme môcť čoskoro vrátiť.

            IV. B – „Poznávací zájazd sa nám všetkým veľmi páčil. Videli sme veľa krásnych pamiatok a získali veľa nových skúseností. Najmä pobyt v hostiteľských rodinách bol pre nás zážitkom, na ktorý budeme dlho spomínať“....
            V. A – „V mene žiakov V. A, by sme sa chceli poďakovať pani učiteľkám za príležitosť zúčastniť sa poznávacieho zájazdu, z ktorého si odnášame samé krásne spomienky.“
            Kristán, II. A – „Zažili sme spolu veľa zážitkov, o niečo viac sme sa zblížili a už sa tešíme na ďalší poznávací zájazd“....
            Zuzana, II. A ....“veľmi zaujímavé a náučné“....
            II. A – „Chceli by sme sa všetci veľmi pekne poďakovať pani učiteľkám za zorganizovanie celého zájazdu a pevne veríme, že opäť budeme mať možnosť spoznávať zahraničné kultúry.“

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

            18. 12. 2023

            Dňa 14. 12. 2023 sa uskutočnilo na našej škole 2. kolo Olympiády zo slovenského jazyka (OSJL), ktorého sa zúčastnilo 7 žiakov, ktorí si preverili svoje vedomosti v online teste. Test pripravila Slovenská komisia OSJL a obsahoval ukážky a úlohy, ktoré preverili teoretické a praktické vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry. Po zrátaní bodov 1. a 2. kola sú výsledky nasledovné:

            KATEGÓRIA A (3. – 5. ročník):

            1. miesto: Dana Gajdošíková, V.A  

            2. miesto: Romana Bakošová. IV.A 

            3. miesto: Viktória Hudecová, IV.A  

            KATEGÓRIA B (1. – 2. ročník):

            1. miesto: Samuel Ondrla, II.B 

            2. miesto: Zoja Kozolková, I.A

            3. miesto: Božgaiová Adriana, II.A  

            Postup do krajského kola si vybojovala Danka Gajdošíková, V.A.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme a Danke želáme v krajskom kole veľa úspechov!

             

        • Vianočná latka 2023
          • Vianočná latka 2023

            18. 12. 2023

            Dňa 14. 12. 2023 sa uskutočnila na našej škole tradičná súťaž v skoku do výšky s názvom „Vianočná latka“. Tentokrát boli ohrozené dokonca aj oba školské rekordy. Bianka Dufeková z II.B triedy dosiahla krásnym flopom 143 cm prvé miesto a potom sa snažila výkonom 145 cm prekonať školský dievčenský rekord 144 cm, ktorý však tesne odolal.

            Výsledky žiačky:

             1. miesto  Bianka Dufeková II.B

             2. miesto  Emma Ondrejková I.A

             3. miesto Ema Gažiová III.B

            Aj ostané  žiačky predviedli výborné výkony: Ivana Cigáňová III.A, Dana Gajdošíková V. A, Sára Brodzianska IV.A, Kaila Súkeníková I.B, Lucia Hubocká I.A, Soňa Budovcová I.A

            V súťaži žiakov dominoval favorit súťaže Dávid Červenák IV.B. Výšku 150 cm dokonca prekonal technikou “ nožničiek“. Na zdolanie školského žiackeho rekordu 176 cm Dávidovi zostal len jeden pokus, ktorý mu síce nevyšiel, ale nakoniec zvíťazil pekným flopom 170 cm.

            Výsledky žiaci :

            1. miesto -  Dávid Červenák IV.B

            2. miesto -  Samuel Ondrla II.B

            3.miesto – Andrej Kosorín I.A

            Podobne aj ďalší chlapci predviedli výborné výkony : Matúš Drienovský III.A, Jozef Frederik Ostatný I.B, Adam Augustín V.A, Andrej Červený IV.A,

            Špeciálnu cenu za najviac „ naskákaných“ centimetrov spolu za triedu získali žiaci

            I. A triedy výkonom 506 cm.

            Gratulácia patrí víťazom, ale aj všetkým  súťažiacim, ktorí predviedli výborné osobné výkony a poďakovanie všetkým, ktorí vytvorili pravú športovú atmosféru.


            Krásne Vianoce 2023

          • Poznávací zájazd Londýn

            13. 12. 2023

            S nadšením Vám oznamujeme, že momentálne prebieha poznávací zájazd v nádhernej metropole Londýn. Stretávame sa s históriou metropoly, obdivujeme múzeá , užívame si vianočnú atmosféru a pritom nezabúdame na Vás . Srdečne Vás všetkých  pozdravujeme .

          • Vyhodnotenie školského kola Olympiády v anglickom jazyku

            11. 12. 2023

                 V dňoch 27.11.-28.11.2023 sa konalo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku, ktorej sa zúčastnilo 21 žiakov Obchodnej akadémie a jej oficiálne vyhodnotenie prebehlo včera 6.12.2023. Súťaž prebiehala v štyroch kategóriách.

                 V kategórii 2A sa zúčastnili súťaže piati žiaci prvého a druhého ročníka Obchodnej akadémie a víťazom je žiak Samuel Ondrla z II. B triedy so ziskom 53 z celkového počtu 70 bodov.

                 V kategórii 2B sa zúčastnili súťaže dvaja žiaci tretieho a štvrtého ročníka Obchodnej akadémie a víťazom je žiak Stanislav Nipča z III. B triedy so ziskom 49 z celkového počtu 70 bodov.

                 V kategórii 2C1 sa zúčastnili súťaže trinásti žiaci všetkých ročníkov bilingválneho štúdia Obchodnej akadémie. Víťazom je žiak Adam Augustín z V. A triedy so ziskom 62 z celkového počtu 70 bodov.

                 V bilingválnej kategórii 2C2 zvíťazil žiak Finn Maguathi Kamau so skóre 61,5 z celkového počtu 80 bodov.

                 Všetkým zúčastneným gratulujeme k odvahe a k povzbudzujúcim výsledkom a víťazom držíme palce vo vyšších kolách súťaže!!!

          • Prednáška MTF

            8. 12. 2023

            Dňa 8.12. 2023 sa žiaci IV.B a V.A zúčastnili prednášky, ktorú viedol študent  MTF Trnava. Zdôraznil dôležitosť kvalitného vzdelávania, moderné vybavenie a predstavil pestrú ponuku programov pre štúdium . 

          • Imatrikulácie

            8. 12. 2023
            Dňa 7.12.2023 sa konali Imatrikulácie tried I.A a I.B v priestoroch telocvične. Žiaden prvák sa nestane riadnym študentom našej školy, ak neprejde tradičným rituálom prijímania do radu študentov na Obchodnej akadémii. Tento rok sa prípravy zhostili žiaci - maturanti z V.A triedy. Našich prvákov sme privítali príhovorom, v ktorom sme im popriali veľa dobrých známok, študijných úspechov a určite všetko zvládnu svojou usilovnou prácou a ani sa nenazdajú a budú stáť na našom mieste ako maturanti v poslednom ročníku štúdia. Každý prvák zložil sľub a dostal certifikát ako spomienku na tento výnimočný deň.
          • 7. Kontraktačný veľtrh cvičných firiem v Seredi

            7. 12. 2023

            Dňa 6. 12. 2023 sa uskutočnil 7. kontraktačný veľtrh cvičných firiem na Obchodnej akadémii v Seredi. Našu školu úspešne reprezentovali žiačky zo IV.A triedy s cvičnou firmou Milky, s. r. o.. Cvičná firma na škole pracuje od roku 2013 a predmetom podnikania je výroba a predaj mliečnych produktov. Na veľtrhu jednotlivé firmy súťažili v kategóriách najlepší vianočný plagát, najlepšie logo, najlepší slogan, najlepšia prezentácia a najlepší katalóg. Firma Milky, s. r. o.  získala 1. miesto v kategórii - slogan a 2. miesto v kategórii – prezentácia firmy. Srdečne blahoželáme!

          • Mikuláš

            7. 12. 2023

             

            Deň sv. Mikuláša je už tradičnou aktivitou na našej škole, ktorú organizuje Školský parlament a tento rok ho zabezpečili žiaci z V.A triedy. Na tento deň sa tešia nielen žiaci, ale aj všetci zamestnanci školy. V priestoroch školy panovala sviatočná nálada a všetci sa tešili na príchod sv. Mikuláša. Mikuláš spolu s anjelmi a čertami postupne navštevoval všetky triedy, kabinety a odborné učebne, aby obdaroval všetkých sladkým darčekom.

          • Raz budem rodičom

            6. 12. 2023

            Dňa 5.12.2023 v spolupráci s pedagogicko-psychologickým centrom v Zlatých Moravciach sa pre žiakov v III.A a III.B uskutočnili aktivity k Výchove k manželstvu a rodičovstvu pod názvom Raz budem rodičom. Ich cieľom bolo poskytnutie informácií o optimálnom výchovnom pôsobení budúcich rodičov, prevencie rizikového správania ďalšej generácie detí a napomáhanie ochrany ich fyzického, duševného a emočného zdravia. Druhá časť týchto aktivít sa bude konať 13.12.2023.