• Majstrovstvá okresu vo volejbale

            22. 3. 2023

                 Žiaci našej školy sa zúčastnili dňa 21.03. 2023 Majstrovstiev okresu vo volejbale zmiešaných družstiev dievčat a chlapcov. Turnaj sa konal na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Zlatých Moravciach, kde sme získali pekné 2. miesto.

                 Reprezentovali nás: Mališová Viktória, Herdová Jasmína Johanna, Švecová Diana, Krajčiová Barbora V.A, Adamcová Hana IV.A, Górová Diana II.A, Kormúthová Paula II.B, Petrovič Adam, Kunský Oliver, Krčmár Marek, Hamar Alex V.A, Mikler Alex II.A

                 Gratulujeme našim žiakom za dosiahnuté výkony a vzornú reprezentáciu školy !

          • Školské kolo SOČ

            9. 3. 2023

            Stredoškolská odborná činnosť je súťaž zameraná na 17 odborných oblastí (prírodovedné, technické, humanitné a spoločensko-vedné odbory). SOČ učí žiakov samostatnej a tvorivej práci, učí ich pracovať s informáciami, odbornou literatúrou, prameňmi, získavajú  praktické zručnosti ako uskutočniť  prieskum, výskum, ako vytvoriť odbornú prácu, verejne prezentovať a obhajovať výsledky svojej práce.
            Dňa 02. 03. 2023 sa uskutočnilo školské kolo tejto súťaže, do ktorej sa zapojili 4 žiaci:

            1. Ivana Cigáňová z II. A,  s prácou v odbore 01 Voľný čas - „Voltíž“
            2. Alica Szantová zo IV. A, s prácou v odbore 17 Pedagogika, Psychológia, sociológia – „Vplyv mobilných telefónov a sociálnych sietí na rozvoj osobnosti“
            3. Sandra Kovačičová zo IV. B, s prácou v odbore 01 Voľný čas – „Tanec“
            4. Henrich Brisuda zo IV. B, s prácou v odbore 01 Voľný čas – „Hlboký vesmír“

            Vypracované práce a obhajoby týchto prác hodnotila komisia v zložení: Mgr. Mária Füleová, Ing. Martina Trubinská a Mgr. Anna Szoboňová. Všetkým 4 žiakom ďakujeme za zapojenie sa do SOČ.

          • Diskusné fórum Magic of business

            3. 3. 2023

            Dňa 27. 02. 2023 sa žiaci II. A a IV. A zúčastnili diskusného fóra Magic of business.

            Pozostávalo z krátkych interaktívnych prednášok a následnej diskusie, zamerané na problematiku z oblasti marketingu, medzinárodného obchodu a cestovného ruchu.

            Prednášali zástupcovia Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity z Bratislavy, za čo im veľmi pekne ďakujeme.

             

          • Krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            20. 2. 2023

                Dňa 16.02.2023 sa v priestoroch Gymnázia Milana R. Štefánika v Nových Zámkoch uskutočnilo krajské kolo 33.ročníka Olympiády v anglickom jazyku. Žiaci Adam Augustín zo IV.A triedy a Finn Maguathi Kamau z I.A triedy reprezentovali našu školu v dvoch kategóriách 2C1 (bilingválne školy) a 2C2 (anglofónni žiaci). Obaja absolvovali písomnú a ústnu časť.

            Hoci ani jeden z nich sa, ako Finn skonštatoval, neumiestnil v TOP trojke, ich výkony určite nepatria medzi tie slabšie. Adam skončil vo svojej kategórii na 5. mieste a Finn sa umiestnil na 4.- 6. mieste.

            Obidvom blahoželáme a tešíme sa na ďalší ročník tejto súťaže.

          • Prvá pomoc

            17. 2. 2023

            Dňa 16. 02. 2023 žiaci I. B a III. B absolvovali kurz prvej pomoci s našou bývalou absolventkou Petrou Novou, ktorá je študentkou urgentnej zdravotnej starostlivosti. Žiakom vysvetlila zásady poskytnutia prvej pomoci a následne si všetci vyskúšali kardiopulmonálnu resuscitáciu.

            Musíme si uvedomiť, že pri záchrane života je každá sekunda vzácna.

          • Ekonomická olympiáda

            17. 2. 2023

            Dňa 3. 2. 2023 sa v priestoroch Fakulty ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre zúčastnili žiaci našej školy: Gabriel Gajdoš IV.A, Andrej Szegény V.A, Adam Petrovič V.A a Simona Eliášová V.A, krajského kola Ekonomickej olympiády. Do krajského kola postúpili na základe najlepšieho umiestnenia v školskom kole. Ekonomická olympiáda je celosvetová súťaž v znalostiach z ekonómie a ekonomiky.

            Ďalšie výsledky budú následne zverejnené po vyhodnotení testov.

          • Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

            14. 2. 2023

                 Dňa 10. 02. 2023 sa uskutočnilo v priestoroch Gymnázia na Golianovej ulici v Nitre krajské kolo 15. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Našu školu v kategórii A ( žiaci 3. a 4. ročníka stredných škôl) reprezentovala žiačka IV.A triedy Dana Gajdošíková. 

            Po slávnostnom otvorení sa konala 1. časť olympiády – test a potom nasledovala 2. časť – transformácia textu. Hoci Danka skončila bez umiestnenia, teší nás, že sme po niekoľkých rokoch mali opäť zastúpenie v krajskom kole.

            Za účasť a reprezentáciu ďakujeme a veríme, že o rok budeme úspešnejší!

          • Krajské kolo Olympiády ľudských práv

            14. 2. 2023

            Dňa 9. 02. 2023 sa Natália Jenisová, žiačka IV. A triedy zúčastnila 25. ročníka krajského kola Olympiády ľudských práv, ktoré sa konalo na Gymnáziu vo Vrábľoch. Po úspešnom absolvovaní písomnej časti postúpila medzi 10 najlepších a na ústnej časti rozprávala na tému Právo na vzdelanie. Celkovo sa umiestnila na vynikajúcom 4. mieste a postúpila do celoslovenského kola.

            Natálke srdečne blahoželáme a ďakujeme jej za výbornú reprezentáciu školy! 

          • Slávnostné vyhlásenie výsledkov EUROSCOLA 2023

            13. 2. 2023

            10. 02. 2023 sme sa v Dome Európskej únie v Bratislave zúčastnili slávnostného vyhlásenia výsledkov programu Euroscola 2023. V tomto školskom roku sa do programu zapojilo 28 škôl z celého Slovenska a naša škola sa dostala medzi 8 najlepších. Na slávnostnom vyhlásení sa zúčastnili zástupcovia všetkých 8 škôl, hostia - traja poslanci Európskeho parlamentu a prítomní boli aj zástupcovia troch televízií. Z rúk p. Róberta Sermeka, riaditeľa kancelárie EP na Slovensku, sme si prevzali diplom, s ktorým súvisí aj naša cesta do EP v Štrasburgu.

          • RAZ BUDEM RODIČOM

            10. 2. 2023

            Dňa 1.02.2023 v spolupráci s pedagogicko-psychologickým centrom v Zlatých Moravciach sa pre žiakov III.A a III.B triedy uskutočnili aktivity k Výchove k manželstvu a rodičovstvu. Ich cieľom bolo poskytnutie informácií o optimálnom výchovnom pôsobení budúcich rodičov, prevencia rizikového správania ďalšej generácie detí a napomáhanie ochrany ich fyzického, duševného a emočného zdravia.

          • Žiaci 1. ročníka v mestskej knižnici

            9. 2. 2023

            Každoročne so žiakmi 1. ročníka absolvujeme jednu vyučovaciu hodinu slovenského jazyka v Mestskej knižnici v Zlatých Moravciach, a preto sme 08. – 09. 02. 2023 spestrili vyučovanie v I.A a I.B návštevou mestskej knižnice. Naším cieľom bolo oboznámiť sa s knižničným systémom, vysvetliť medzinárodné desatinné triedenie odbornej literatúry a prezrieť si jednotlivé oddelenia knižnice. Poďakovanie patrí vedúcej knižnice p. A. Malej, ktorá viedla našu vyučovaciu hodinu a odovzdala nám potrebné informácie.

            Žiaci I.A a I.B

          • Valentínska kvapka krvi 9.február 2023

            9. 2. 2023

            Každý rok pri príležitosti sviatku zaľúbených sa organizuje kampaň „Valentínska kvapka krvi“, ktorá je zameraná na darcov krvi a neustáleho získavania nových darcov krvi medzi mladými ľuďmi. Školský parlament zorganizoval a rád podporil túto ušľachtilú akciu, do ktorej sa zapojilo 6 žiakov z našej školy, ktorí boli darovať krv v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce.

            Všetkým darcom zo srdca ďakujeme a veríme, že práve ich krv zachráni niekomu život.

          • Lyžiarsky kurz 2023

            31. 1. 2023

            Lyžiarske kurzy sú na našej škole dlhoročnou tradíciou. Od 23. 01. do 27. 01. 2023 sa 33 žiakov z tried I.A a I.B učilo a zdokonaľovalo v lyžovaní na všetkých zjazdovkách v známom lyžiarskom stredisku Park Snow Donovaly.

            Okrem lyžovania si odniesli žiaci aj množstvo zážitkov, na ktoré budú dlho spomínať.

            Atmosféra kurzu je aspoň sčasti zachytená na fotografiách a videu.

          • ŠKOLSKÉ KOLO V PÍSANÍ NA KLÁVESNICI

            30. 1. 2023

            Dňa 18. 01. 2022 sme uskutočnili školské kolo v písaní na klávesnici, ktorého sa zúčastnilo celkom 19 žiakov.

            Víťazom sa stal Gabriel Gajdoš zo IV. A – s výkonom 319,0 ČÚ/1 min
            2. miesto – Lenka Filipová z III. A – výkon 256,7 ČÚ/1 min
            3. miesto – Marek Krčmár z V. A – výkon 254,1 ČÚ/1 min

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť na školskom kole a Gabrielovi s Lenkou budeme držať palce na krajskom kole.

          • Opäť vynikajúce umiestnenie

            20. 1. 2023

            Naša škola podľa aktuálnych výsledkov hodnotenia školského roka 2021/2022 sa podľa INEKO opäť zaradila medzi školy s vynikajúcimi výsledkami žiakov.

            V kategórii  stredných odborných škôl sme v  rámci NSK obsadili 1. miesto  a v rámci Slovenska sme sa umiestnili na 4. mieste.

            Tento výsledok nás teší a zároveň je pre nás motiváciou do budúcich rokov, aby sme naďalej pokračovali v kvalitnej jazykovej a odbornej príprave našich žiakov, ktorých vzdelávanie odzrkadľuje dosiahnuté výsledky.